Italiensk chokladpudding med grädde och jordgubbar.

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbar chokladpudding, som min f d svärmor gjorde, när vi var på Sicilien och hälsade på, om jag inte minns fel hade hon fått det av sin mamma.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 180 g choklad minst 70%
  • 80 g mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 160 g strösocker
  • 1-2 msk rom eller romessens
  • Tillbehör
  • 200 g jordgubbar
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken i en kastrull, låt det koka upp. Under tiden, hacka chokladen och lägg i den tillsammans med socker och smöret i en annan kastrull, låt det smälta på svag värme under omrörning,
    2. När all smör och choklad har smält, häller man i den varma mjölken och mjölet, lite åt gången,så det inte klumpar sig, fortsätt att röra hela tiden, när smeten har blivit slät, låt den sjuda på svag värme i ca 5 min eller tills den tjocknar.
    3. Häll rom eller rom essens i en form, se till att väggarna blir fuktade av rom, häll i smeten, låt den svalna, sätt in i kylen tills den stelnar minst 2-3 timmar.
    4. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ideal1 19 januari 2013

    Väldigt mastig men mycket god! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben