Mandelkaka med jordgubbar och grädde

Serverar: 8 portioner

Jättegod kaka som serveras tillsammans med "gubbarna" på midsommarafton. Härlig mandelsmak med citronbrytning!

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • skal av 1 citron
  • Marängtäcke
  • 3 äggvitor
  • 1/2 dl socker
  • Garnering och servering
  • florsocker
  • 1-2 liter jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Riv mandelmassan grovt och rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det tillsammans med citronskalet. Häll smeten i en smord och bröad form. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret och vispa tills massan blir fast. Spritsa äggvitorna över kaksmeten. Grädda kakan längst ner i ugnen i 150 grader , ca 45 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben