Marsipanfromage

Serverar: 4-6 portioner

En mäktig dessert som är otroligt god.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 150 g marsipan
  • 1 krm malen kardemumma
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Valfria bär
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-6 minuter.
    2. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Riv marsipanen och rör ner den i äggsmeten. Tillsätt kardemumma och crème fraiche. Rör till en jämn smet. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Rör ner gelatinet i äggsmeten i en fin stråle under fortsatt omrörning.
    3. Vispa grädden och rör ner den i smeten. Fördela fromagen i 4-6 portionsglas. Ställ dem kallt att stelna, ca 4 timmar. Garnera med jordgubbar eller andra bär, efter säsong.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 2 januari 2012

    Den var lätt att göra och god men enligt mitt tycke var den för söt. Nästa gång jag gör den så utesluter jag sockret och river i lite citronskal. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben