Tro det eller ej, men det är faktiskt öl som ger den annorlunda smaken i den här smakrika fromagen, som jag ännu inte testat trots att jag haft boken med receptet i ganska många år. Det kanske är dags snart!
Ingredienser
1 gelatinblad
125 g finriven mandelmassa
3/4 + 1/4 dl lättöl
2 msk socker
2 äggulor
1 dl vispgrädde
Till garnering
Rostade mandelspån
Till servering
Exotisk frukt i bitar
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten 10 minuter.
- Hetta upp 3/4 dl öl i en kastrull, blanda ned den rivna mandelmassan och ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i smeten.
- Vispa 1/4 dl öl med äggulor och socker. Vispa också grädden hårt. Blanda ned äggulesmeten och grädden i mandelkrämen och fördela smeten i fyra portionsglas eller en större skål. Ställ kallt att stelna.
- Servera desserten med rostade mandelspån och frukt.
Liknande recept
Kommentarer (0)