Mäktig marsipanfromage

Serverar: 4 portioner

Tro det eller ej, men det är faktiskt öl som ger den annorlunda smaken i den här smakrika fromagen, som jag ännu inte testat trots att jag haft boken med receptet i ganska många år. Det kanske är dags snart!

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 125 g finriven mandelmassa
  • 3/4 + 1/4 dl lättöl
  • 2 msk socker
  • 2 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • Rostade mandelspån
  • Till servering
  • Exotisk frukt i bitar
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 10 minuter.
    2. Hetta upp 3/4 dl öl i en kastrull, blanda ned den rivna mandelmassan och ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i smeten.
    3. Vispa 1/4 dl öl med äggulor och socker. Vispa också grädden hårt. Blanda ned äggulesmeten och grädden i mandelkrämen och fördela smeten i fyra portionsglas eller en större skål. Ställ kallt att stelna.
    4. Servera desserten med rostade mandelspån och frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben