Marstrandskex

Serverar: 75 portioner

Kakorna till vänster på bilden

Ingredienser

  • 2½ dl potatismjöl
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 1½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda de båda mjölsorterna och bakpulvret i en bunke. Tillsätt socker, matfett och grädde. Arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila svalt i en timma.
    2. Kavla ut degen till ca 3 mm tjocklek och nagga den. ta ut runda kakor och gör ett hål vid ena sidan.
    3. Lägg kakorna på bakpappersklädda plåtar och grädda dem 7-10 minuter i 175 graders ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben