Marstrandskex

Serverar: 30 portioner

Ett gammalt beprövat recept som alltid lyckas.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g socker
  • 1 1/2 dl gräddmjölk
  • 200 g potatismjöl
  • 200 g vetemjöl
  • 1 1/2 tsk hjorthornsalt
  • Instruktioner

    Smör och socker arbetas till skum. Hjorthornsaltet blandas med en del av mjölet och detta tillsättes omväxlande med gräddmjölken. Resten av mjölet inarbetas i degen, som utkavlas och naggas och uttages med runt mått. Kan också göra ett hål vid sidan så stort som en fingerborg. Lägges på smord plåt. Gräddas ljusgula i medelmåttig ugnsvärme 200-225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben