Maryans Macaroons från Somalia

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Macaroon är från början en italiensk torr kaka med mandel i, som en sorts maräng, men det är många länder som har adopterat den och utvecklat kakan.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 200 g mandel, mald
  • 300 g florsocker
  • 100 g smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandlarna i en mandelkvarn eller en matberedare.
    2. Knäck äggen och dela gulorna från vitorna. Lägg vitorna i en bunke och 2 av gulorna i den andra, 2 gulor blir över till en annan gång.
    3. Vispa vitorna med elvispen till hårt skum.
    4. Vänd försiktigt ner den malda mandeln och florsockret.
    5. Använd 2 matskedar och klicka ut smeten lite glest på plåtarna. Grädda en plåt i taget i 12 minuter. Lossa marängerna försiktigt med en stekspade, låt dem svalna helt.
    6. Lägg smör, vaniljsocker och florsocker till smörkrämen i bunken med äggulorna. Vispa ihop krämen med elvisp tills den blir slät och fin.
    7. Bred kräm på undersidorna av hälften av marängerna och lägg ihop dem två och två med kräm emellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben