Detta är en kokosbiskvi som påminner om våra svenska kokostoppar men innehåller inget smör utan här binder man med äggvita och socker istället. ..De är lite nyttigare också !
Dom blir läckert mjuka och inte alls så där hårdtuggade som de vanliga topparna är.
Ingredienser
2 äggvitor
½ dl socker
1 nypa salt
200 g kokosflingor
1 tsk maizena
½ tsk vaniljextrakt
½ dl grädde
2 msk socker
½ tsk bittermandelessens (kan uteslutas)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Värm upp grädden i en liten kastrull eller i mikron med 3 msk socker tills sockret har löst upp och låt svalna. Ta fram en skål och häll i kokosen, maizenan och gräddblandningen. Blanda runt ordentligt så det blir en grynig massa.
- Vispa äggvitorna till ett medelhårt skum samtidigt som du häller sockret lite i taget, det blir kristaller annars, man ska kunna lyfta upp vispen så det blir toppar som stannar kvar men var försiktig för det ska inte bli maräng bara så vitan håller ihop och inte är rinnig…
- Vänd ner äggvitan försiktigt med kokoblandningen och blanda runt ordentligt.
- Ta 2 matskedar och forma små bollar och lägg upp på en smörad bakplåt.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt dom få färg på topparna i 15-18 min..
- Tips !
Gör väldigt små så de försvinner i munnen i ett enda svep.
Smält choklad och ringla över dom färdiga kakorna så blir de extra fina.
- Bon Apetit
Liknande recept
Kommentarer (1)
låter himmelskt gott å inte alls svårt. ska prova ikväll :D