Coconut cupcake

Jag valde att göra små cupcakes med vanliga muffinsformar, alltså inte de amerikanska formarna där även storleken Medium är aningens för stort. När cupcakesen är färdiggräddade är dem fortfarande ganska ljusa, närapå vita… bara så att ni vet och inte övergräddar

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 350 g smör
  • 5 dl socker
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 8 äggvitor
  • 2 dl riven kokos
  • Frosting
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vatten
  • Lite citronjuice (ca 1tsk)
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggvita
  • Kokos-flakes
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
    2. Vispa smör och 4,5 dl socker i en assistent. Vispa tills blandningen blir mjuk och vit, tar ca 3-4minuter.
    3. Sänk hastigheten. Blanda i de torra ingredienserna och kokosmjölken, det är viktigt att blanda i lite i taget. Häll i lite kokosmjölk på bunkens andra sida, därefter häll i det som återstår av de torra ingredienserna och fortsätter blandandet tills allt precis har blandats.
    4. I en annan bunke vispas äggvitorna med 0,5 dl socker. Vispa i ca 4 min.
    5. Skeda ned äggvitan i cupcakesmeten. Rör, vispa inte. Rör i kokoset.
    6. Fördela i formarna.
    7. Ugn i 15-20 minuter.
    8. Frosting: Koka ihop socker, vatten, citronjuice och vanilj.
    9. Vispa samman med äggvitan. Vispa i 7-10 minuter.
    10. Spritsa + dekorera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cupcakemakerskan 12 november 2011

    Mycket goda. Men det står inte hur många grader ugnen ska vara på? eller är det bara jag som är blind.?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben