Coconut bread

Serverar: 2 portioner

Coconut bread

Ingredienser

  • 11 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 175 g riven kokos
  • 175 g råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör, smäl och avsvalnat
  • Till servering
  • 1 dl riven kokos, ströbröd eller vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kokos i en skål. Blanda socker, vaniljsocker och ägg i en annan. Vispa tills smeten är luftig. Rör ner mjölken och det smälta smöret.
    3. Blanda ner mjölet i äggvispet. Rör allt slätt.
    4. Smörj och fodra två formar med kokos, ströbröd eller mjöl och fyll dem till 3/4 med smet. Strö över lite socker. Grädda dem i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter, tills de har fått fin färg och börjar släppa från kanterna. Lossa bröden ur formarna och låt dem svalna under bakduk.
    5. Äts som kaffebröd och smakar godast nybakade. Frys det som blir över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben