Tea bread

Afternoon tea Den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör, passar lika bra här i Sverige. Härliga bröd att baka till te-bjudningen.

Ingredienser

  • 2 morötter, ca 200 g
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl råsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 1/2 dl grovhackade valnötter
  • Garnering
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche
  • 4 msk mjuk honung
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och valnötter. Rör ner det i smeten.
    4. Häll smeten i en smord och bröad avlång form ca 1 1/2 liter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Skär kakan i tjocka skivor och sedan i halvor.
    5. Servera med en klick crème fraiche, honung och färsk mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben