Afternoon tea
Den engelska traditionen att förgylla en regnig eftermiddag med en stor kanna te, några pratsugna vänner och goda tillbehör, passar lika bra här i Sverige.
Härliga bröd att baka till te-bjudningen.
Ingredienser
2 morötter, ca 200 g
100 g smör
3 ägg
2 1/2 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 1/2 dl grovhackade valnötter
Garnering
2 dl Arla Köket crème fraiche
4 msk mjuk honung
Färsk mynta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala och riv morötterna fint. Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör.
- Blanda mjöl, bakpulver, kanel och valnötter. Rör ner det i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad avlång form ca 1 1/2 liter. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Skär kakan i tjocka skivor och sedan i halvor.
- Servera med en klick crème fraiche, honung och färsk mynta.
Liknande recept
Kommentarer (0)