Kokoschoklad - LCHF

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

Smakar precis som de äkta - men är helt utan socker!

Ingredienser

  • Ca 15 st kokoschoklad Bounty
  • 1 dl sötrix
  • 50 g kokosfett
  • 1 dl grädde
  • 1 dl kokosmjölk, gärna organic coconut milk från Blue Dragon
  • 200 g riven kokos
  • 100 g choklad med hög kakaohalt, 70 %
  • Instruktioner

    1. Smält sötrix och kokosfett i en kastrull, tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos och låt det sjuda. Rör samman allt och låt sedan smeten stå en timme i kylen och vila.
    2. Forma degen till 12-15 runda bullar eller kvadratliknande bitar. Sätt in bitarna i frysen och låt vila en timme.
    3. Smält försiktigt chokladen i mikron. Doppa kokosbitarna i chokladen (använd en stektång). Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna. Förvara sedan i kylen.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    NinniM 31 mars 2012

    Supergoda!! Jag har gjort dem två gånger nu och ska göra mer idag så jag har till påsk. Mitt eget påskgodis! Lite svåra att få ihop men det blir bra ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben