Elins chicken korma

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En indisk favorit! Det här är en kombination av flera olika recept som jag provat mig fram till. Det är lite pyssel med garanterat värt det!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingbröst eller kycklinglårfilé
  • 1 rågad msk finhackad färsk ingefära
  • 3 krossade vitlöksklyftor
  • 1 dl naturell turkisk yoghurt
  • 1 liten thaichili, eller motsvarande mängd chilipulver
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk mortlade mandlar
  • 44 g garam masala (en påse från santa maria)
  • Vatten
  • 100 g Coconut cream
  • 1/2 dl Russin
  • Salt
  • Citronjuice
  • Rostad lök
  • Ris (att servera till)
  • Instruktioner

    1. Skär upp kycklingen i ca 5x5 cm stora bitar och blanda med ingefära, vitlök och yoghurt. Marinera över natten. Purréa löken och chilin med stavmixer eller i blender, addera lite vatten om det inte vill bli slätt. Värm upp vegetabilisk olja i en panna på medehög värme, lägg i koriander, svartpeppar, gurkmeja och garam masala och stek i en minut eller tills det börjar dofta. Kryddorna måste i från grunden, annars blir rätten smaklös. Höj värmen och lägg i lökpurén, stek och rör om ordentligt i 10 minuter.
    2. Lägg i den marinerade kycklingen och fortsätt steka under omrörning i 10 minuter. Lägg i coconut cream och vatten så att det precis täcker. Koka upp och rör om till kokosnötskrämen är upplöst. Lägg i malda mandlar och russin. Lägg ett lock för pannan och låt sjuda i ca 40 minuter.
    3. Smaka av med salt och citronjuice. Servera med ris toppat med rostad lök och eventuellt ett naanbröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    hskov 19 november 2016

    Jättegott!! Har gjort den flera gånger nu. Ang. Garam Masala, detta finns med olika styrkor. Om man använder den som finns som vanlig kryddburk ska man INTE ta 44g. 10g räcker då. Har aldrig haft i russin.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben