Chicken Thaiwok

Serverar: 4 portioner

Thai-inspirerad kycklingwok med bl.a. röd currypasta, vitlök och chili.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer, skurna i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk/påse wokgrönsaker
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 4 tsk röd currypasta
  • 1 burk cocosmjölk (400ml)
  • Ca 2 msk fisksås
  • Ca 1 msk Kinesisk soya
  • Ca ½ Spansk grön peppar
  • Salt
  • Peppar
  • Chilikrydda
  • Färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingbitarna. Woka dem tillsammans med olivolja och pressad vitlök. När kycklingen börjar bli färdig, lägg i wokgrönsaker, lök, grön pepparfrukt, röd currypasta, fisksås och fyll upp med cocosmjölk. Det sistnämnda kan utökas om ni vill ha mer sås. Låt detta koka ett par minuter.
    2. Smaksätt sedan med kinesisk soya, salt, peppar och chilikrydda. Då jag gillar starkt blir det ganska mycket chili. Köpte med mig några påsar ”hot ground chili” från Thailand, de kliar o svider i näsan bara jag öppnar burken en bit från näsan.. men de e gött i maten :)
    3. Serveras med jasminris.
    4. Prydde sedan maträtten med lite färsk persilja ovanpå.
    5. Detta var mitt första försök till egen thai-inspirerad mat, med all säkerhet inte det sista. Lånade grundreceptet från ”kristinnylen” här på sidan så hon får lite cred för detta med :)

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (5)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Åhh så gott, kan bara ge en 5:a, skulle vart högre, ha ha Lennart.

    speedfreak 3 september 2009

    Ha ha.. Man tackar man tackar!! :)

    LiisaE 17 november 2010

    Det lät riktigt gott!:P jag älskar kyckling

    LillSnuttan 3 november 2011

    Blev jätte gott :) Kommer jag att göra igen!

    christincarlsson 7 januari 2012

    Helt ok .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben