Chinese chicken wok

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Kycklingwok med mustig sås

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 250 g förvälld broccoli
  • 150 g färska champinjoner (eller motsvarande från konserv)
  • 150 g zucchini
  • 140 g vattenkastanj (1 burk)
  • 3 vitlökklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 dl hönsbuljong
  • 3 msk kinesisk soja
  • 2 msk olja
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1-3 tsk chilikrydda (Beroende på hur het du vill ha din wok)
  • Instruktioner

    Tärna eller strimla kycklingen i jämnstora bitar. Skiva champinjonerna och gör samma sak med zucchinin, fast med zucchinin något tjockare skivor och dela dem sedan i delar om fyra. Skär löken och paprikan i stora bitar och dela broccolin i jämnstora träd. Hetta upp en wokpanna med olja, fräs vitlöken med se till att du inte bränner den. Stek sedan kycklingen tills dess att den är genomstekt, tillsätt sedan grönsakerna och stek tills dess att de mjuknar men har kvar sin spänst. Häll på het buljong, soja samt kryddor. Stäng av plattan och tillsätt potatismjöl under omrörning. Servera med jasminris eller bulgur.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Men kära nån så gott, du kommer att bli en mästerkock om du fortsätter så här, full poäng såklart, Lennart.

    Fiedeli 12 augusti 2009

    Tackar! Alltid kul med respons, kul att du gillade mitt recept! Kan väll tipsa dig om att jordnötsolja eller neutral olja är det absolutbästa, 1msk fisksås eller ostronsås kan med fördel tillsättas också;)

    Clis 15 augusti 2009

    Åååh va gott de va! Lagade det nyss! Ska genast kika vidare bland resten av dina recept! Tack för att du delar med dig! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben