Chinese orange chicken stir-fry

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta brukade jag bli bjuden på i Los Angeles. Supergod.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst, utan skinn och ben
  • 2 msk kinesiskt risvin eller sherry
  • 1 msk majsmjöl
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 msk mörk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk mörkt socker
  • 1/4 tsk chilipasta (sambal oalek)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 skiva ingefära
  • Olja
  • Instruktioner

    1. Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet. Dela kycklingen i kuber, ca 1 cm stora. Lägg kuberna i en skål och häll i blandningen. Marinera i minst 30 minuter.
    2. Medan kyckling marineras så förbereder man såsen och vitlöken och ingefäran.
    3. Såsen: Blanda apelsinjuice, soja, sesamolja, socker och chilipasta till en sås. Värm wokpannan och häll i oljan. Hacka vitlöken och ingefäran. När oljan är varm, lägg vitlöken och ingefäran och stek tills den är glänsande och varm.
    4. Lägg i kycklingen, utan vätskan, och stek tills kycklingen fått bra färg. Lägg kycklingen längs sidorna i pannan, så att det blir ett hål i mitten. Häll i såsen. Blanda såsen och kycklingen. Stek i ett par minuter tills allt är genomvarmt.
    5. Servera med klibbigt ris och ångkokt broccoli
    6. Om det är för mycket apelsinsmak, blanda ut juicen med vatten så att det fortfarande används 1 dl.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    nettejea 28 februari 2010

    Den var rödare när jag blev bjuden på den, kanske har vi inte lika ingredienser.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben