Chinese barbecued spareribs

Serverar: 6-8 portioner

I boken "Amerikansk mat för svenska hem" 1968, finns det här receptet på grillade revbensspjäll: "Chinese Barbecued Spareribs".

Ingredienser

  • 1½ kg revbensspjäll
  • Grillsås
  • 1 dl soja
  • 1 dl ananasjuice
  • 2 msk sherry
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tsk ingefära
  • 3 msk brunt farinsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till såsen. Slå såsen över revbensspjällen. Marinera helst över natten i kylskåpet i en plastpåse. Vänd på revbenen tre eller fyra gånger. Grilla revbensspjällen ca 15 cm från värmen. Ös med såsen under grillningen. Grilla ca 20-30 min på varje sida eller tills de är möra och vackert grillade.
    2. Du kan också tillaga revbensspjällen i ugnen. Ugn 175 grader. Lägg revbensspjällen i en långpanna. Häll grillsåsen över revbensspjällen. Täck revbensspjället med ett lock eller foliepapper. Stek i ugnen i ca 1 timme. Ta av foliepappret efter 1 timme. Stek sedan revbenspjället i 30 minuter till eller tills köttet är mört och genomstekt. Köttet bör vändas och ösas med grillsåsen flera gånger under stekningen. På fotot har jag stekt mina spjäll i ugnen.
    3. Servera med t.ex. grillsåsen, kokt ris, french fries, cole-slaw, sallad...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben