Grillade spareribs

Serverar: 4 portioner

En god grillsås blandar du själv. Spara honungen till slutet så att den inte bränns vid.

Ingredienser

  • 1 ½ kg tunnskurna revbensspjäll eller kamben
  • 1 tsk salt
  • Grillsås
  • 3 msk smör och rapsolja
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk flytande honung
  • Till servering
  • 2 dl lätt crème fraiche paprika och chili
  • Instruktioner

    1. Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida.
    2. Blanda en grillsås av smör och rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek. Vänta med honungen.
    3. Pensla spjället på båda sidor med hälften av grillsåsen. Fortsätt grilla ca 5 min på varje sida. Skär spjället i långa bitar längs med benen. '
    4. Rör ner honungen i grillsåsen och pensla på snittytorna och runt om. Grilla i ytterligare 5 min.
    5. Servera med crème fraichen och/eller coleslaw, sallad och grillat bröd.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    Ariel_Leman 22 januari 2012

    Riktigt god och enkel grillsås.

    Relaterade Artiklar

    KRAV presenterar: Den Gröna Lådan
    För dig som vill ha KRAV-märkt kött är det nu lättare att hitta. Grön...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben