En god grillsås blandar du själv. Spara honungen till slutet så att den inte bränns vid.
Ingredienser
1 ½ kg tunnskurna revbensspjäll eller kamben
1 tsk salt
Grillsås
3 msk smör och rapsolja
1 msk chilisås av ketchuptyp
1 tsk kinesisk soja
1 tsk mald ingefära
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
Till servering
2 dl lätt crème fraiche paprika och chili
Instruktioner
- Salta spjället och grilla det över glöd ca 10 min på varje sida.
- Blanda en grillsås av smör och rapsolja, chilisås, soja, ingefära och sambal oelek. Vänta med honungen.
- Pensla spjället på båda sidor med hälften av grillsåsen. Fortsätt grilla ca 5 min på varje sida.
Skär spjället i långa bitar längs med benen. '
- Rör ner honungen i grillsåsen och pensla på snittytorna och runt om.
Grilla i ytterligare 5 min.
- Servera med crème fraichen och/eller coleslaw, sallad och grillat bröd.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
KRAV presenterar: Den Gröna Lådan
För dig som vill ha KRAV-märkt kött är det nu lättare att hitta. Grön...
Riktigt god och enkel grillsås.