Färgrik wok med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Thaiinspirerat!

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk fint riven färsk ingefära
  • 300-400 g fläskfilé
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 tunt skivad röd eller gul lök
  • 1 tunt skivad morot
  • 1/2 strimlad grön paprika
  • 1/2 strimlad röd paprika
  • 100 g broccolibuketter
  • 100 g blomkålsbuketter
  • 100 g hackad vitkål
  • 4 skivade champinjoner
  • Instruktioner

    Skär fläskfilén i skivor. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och tillsätt oljan. Tillsätt vitlök och ingefära när oljan är het. Woka 5 sekunder på hög värme. Tillsätt köttet och woka 4 minuter. Tillsätt ostronsås, fisksås och socker. Blanda noga. Lägg i lök, morot, paprika, broccoli, blomkål, vitkål och svamp. Woka på hög värme tills grönsakerna är mjuka men ändå krispiga, ca 4 minuter. Lägg över på ett serveringsfat och servera genast. Gott till ris!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben