Fläskfilé i wok

Serverar: 1 portioner

Att woka är ett fettsnålt sätt att laga mat. Du behöver ingen särskild wokpanna, det går lika bra med en stekpanna, helst av teflon eller titan.

Ingredienser

  • 125 g fläskfilé
  • 1 tsk smör eller olja
  • 1-2 medelstora potatisar
  • 1 stor morot
  • ½ liten purjolök
  • ½ röd paprika
  • ½ msk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet fint. Skölj, ansa och finstrimla potatis, morot, purjolök och paprika. Fräs köttet några minuter i lite av fettet under omrörning. Ta upp det.
    2. Fräs de strimlade grönsaker ca 5 minuter under omrörning. Blanda i köttet och stek tills det är genomstekt. Tiden beror på strimlornas tjocklek.
    3. Smaka av med salt, peppar och soja. Servera rätten nylagad.
    4. Tips! Har du bråttom, använd frysta wokgrönsaker till fläskfilén.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fläskfilé
    Fläskfilé är kanske den mest populära köttbiten i Sverige. Det är en f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben