Maskrosvin

Serverar: 10 portioner

Eftersom jag inte dricker vin så kan jag ju inte säga att det här är gott ;-) Men delar med mig av receptet i alla fall :)

Ingredienser

  • 5-7 liter maskrosblommor
  • 4 citroner
  • 1 kg russin
  • 2,5 kg socker
  • 4 g jästnärsalt
  • 6 mg B-vitamin
  • Vinjäst
  • Instruktioner

    Lägg blommorna i en hink. slå på ca 7 l kokande vatten. Sätt till saften av citronerna och de hackade russinen och rör om. När temperaturen har gått ner till 20 grader, tillsätt jästnärsalt, vitamin B och jäst. Rör om flitigt, minst 2 ggr om dagen, se till att blommorna kommer under ytan vid omrörningen. Efter 4 dygn silas blommor och russin ifrån, sockret rörs ut i vätskan och volymen justeras med vatten till 10 liter innan damejeannen får ta emot den jäsande saften.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben