Matbrödsbullar

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 30 minuter

Snabbt och enkelt. Dessa gjorde jag ofta med mina barn när dom var små

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • 5 dl mjölk eller 2,5 dl vatten och 2,5 mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 1 ½ liter vetemjöl eller hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda allt och rulla till bullar som läggs på smord plåt. Stek i 200-225 graders ugn.
    2. Skall vara ca 15 minuter i ugnen, men tiden kan variera beroende på olika ugnar

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    jane_tindra 8 juli 2009

    hur länge i ugnen?

    YoCheri 26 juli 2009

    Skall dom inte jäsa alls?

    Vickelina1 21 augusti 2009

    Jag har nu provat att göra dessa. Och vi kommer att göra dom igen. Synd att det inte stog mer inforamtion i texten. Vi lät den jäsa innan utbakning, och då blev inte bullarna så stora. Nästa sats vi ska göra, blir på en trippelsats. Så vi får frysa in lite bröd. Kan verkligen rekommenderas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben