Matig sommarsallad (vegetarisk)

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 15 minuter

Denna sallad är fräsch och mättar bra i sig själv. För den riktigt hungrige passar den som komplement till det grillade köttet också.

Ingredienser

  • 150 g =1/2 isbergssalladshuvud
  • 200 g körsbärstomater
  • 130 g slanggurka
  • 100 g rödlök
  • 1 avocado
  • 75 g svarta oliver (gärna Fontana på burk)
  • 200 g getost ( Zeta är mild i smaken, funkar med fårost också)
  • (ev.2 msk rostade solroskärnor)
  • Vinägrett
  • 2 ½ msk olja (solros)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj salladen och strimla den. Lägg den i en salladsskål.
    2. Skala och finhacka löken, skölj gurkan och tomaterna. Halvera tomaterna och strimla gurkan . Tillsätt allt i salladsskålen. Blanda ihop. Tillsätt oliverna.
    3. Skär getosten i små tärningar som blandas ner i salladen.
    4. Rosat solroskärnorna snabbt i torr stekpanna på medelhög temp. Strö dem över den blandade salladen.
    5. Blanda ingredienserna till vinägretten i en skål för sig.
    6. Låt sedan gästerna ha på vinägretten efter tycke och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben