Matjesillstårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 4 timmar

Perfekt till påsk buffen eller varför inte till midsommar

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 1 burk matjesill 200gram
  • 1 gul lök
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesella 10%
  • Ca 1 msk sillspad
  • 4 gelantinblad
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • 3 kokta ägg
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    Smula brödet, smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Platta ut blandningen i en rund form med löstagbar kant Finhacka lök och sill Blanda sill,l ök, gräddfil, kesella, smaka av med peppar och sillspad. Blötlägg gelantinblad i kallt vatten , tag upp dem och smält på svag värme, rör ner gelantinbladen i smeten. Häll smeten i formen, täck över med plastfolie och låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med hackat ägg och gräslök

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben