Matjessillstårta

Serverar: 8-10 portioner

God sillatårta nu när Midsommar nalkas.

Ingredienser

  • Botten
  • 275 g Kavring
  • 100 g Smör
  • Fyllning
  • 275 g hackad matjessill
  • 1 gul lök
  • 4 dl gräddfil
  • 3 dl crème fraiche
  • ½ knippe dill
  • ½ knippe gräslök
  • 5-6 gelatinblad
  • ½ dl sillspad
  • vitpeppar
  • Instruktioner

    Blanda den mixade kavringen med det smälta smöret,tryck sedan ut blandingen i en rund form"24cm" med löstagbar kant. Fyllningen: Blanda gräddfilen och creme fraichen, värm två dl av blandningen i en kastrull och smält ned de blötlaggda gelatinbladen, blanda i de övriga ingridienserna och vänd ner gelatinblandningen, fyll formen och låt den stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben