Matjessillstårta på kavringsbotten

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 dag 1 timme

Denna har jag gjort flera gånger, den är så fantastiskt god. Både till midsommar, påskbordet och till kräftskivan!¨ Eller bara ändå.

Ingredienser

  • ½ pkt kavring (ca 8 skivor)
  • 100 g smält smör
  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 burkar matjessill
  • 1 knippe gräslök
  • 2 rödlökar
  • 1 knippe dill
  • 6 gelantinblad
  • 4 hårdkokta ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa kavringen och blanda med det smälta smöret. Klä en rund bakform med plastfilm. Torka av sillen och strimla den fint. Lägg gelantinbladen i blöt. Finhacka rödlöken, gräslöken och dillen och grovhacka äggen. Ta upp gelantinet och smält på svag värme. Blanda kesella och crème fraiche med matjessillen och hälften av rödlöken, gräslöken och dillen. Smaka av med peppar och sparsamt med salt. Tillsätt den smälta, lätt avsvalnade gelantinen sakta och rör hela tiden. Blanda i äggen. Häll fyllningen i den plastklädda formen och pressa försiktigt ut kavringen ovanpå den. Ställ kallt över natten.
    2. Ta ut den ur kylen, vänd formen så kavringen blir botten, ta bort formen och plastfilmen. Lägg tårtan på ett serveringsfat och täck toppen med resterande av den hackade löken och dillen!
    3. Njut!!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gul13 14 april 2009

    God tårta som passade perfekt på påskbuffén.

    AnnTi 6 december 2015

    jätte god, gjorde denna tårta ifjor till julbordet.Ska göra den i år också men byta ut matjesillen mot varmrökt lax.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben