Serverar: 10-12 portioner
Tid: 30 minuter
Enkel supergodtårta som går att göra iordning dagen före
Smält smöret. Skiva kavringen.Kör den imixern tillsammans med det smälta smöret.Tryck ut till en botten i en form med löstagbar kantca 24cm i diameter. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 min.Hacka sill och gräslök.Krama ur desmälta gelantinbladen och smält dem sakta i en kastrull på svag värme.Låt svalna men ej stelna.Vispa grädden hårt.Blanda den vispade grädden med gräddfilen,silloch gräslökshacket,svartpeppar och riven pepparrot.Rör ner gelantinet och häll smeten över kavringsbotten.Ställ tårtan kallt att stelna minst en timme
En god matjetårta. Lätt och luftig. Absolut inget gélekänsla. Jag tog pepparrot på tub men kunde nog tag lite mer av denna än av färskriven.
Väldigt god tårta. Vi hade lite mindre sill i än i receptet. Nästa gång ska vi testa med löksill. 4 stjärnor får den av mig.