Matjestårta

Serverar: 8 portioner

En spännande silltårta med både potatis och tomater.

Ingredienser

  • 1 burk matjesfiléer à 200 g
  • 3 st gelatinblad
  • 500 g kokt kall potatis
  • 6 marinerade soltorkade tomater
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • 1-2 krm sambal oelek
  • Garnering
  • 1 hårdkokt ägg
  • 1/2 finhackad rödlök
  • Färska örter
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Tärna den skalade potaisen. Låt sillen rinna av, men spara spadet. Hacka sill och tomater. Blanda samman crème fraichen med sill, tomater, hackad basilika och pressad vitlök. Rör till sist ner potatisen. Smaka av med salt, sambal oelek och sillspad.
    2. Krama vätskan ut gelatinbladen och smält dem på svag värme tillsamammans med 1 msk vatten. Låt det svalna lite. Rör sedan ner det i sillröran
    3. Lägg sillröran i en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Jämna till ytan. Ställ formen att stelna minst 3 timmar i kylen. Ta bort kanten och ställ tårtan på ett uppläggningsfat. Strö över hackat ägg, hackad rödlök och färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben