Matjestårta, Jörgens Superba

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Världens godaste förrätt och vickning !

Ingredienser

  • 200 gr Mörk kavring
  • 50 gr Margarin
  • Fyllning
  • 4 Gelatinblad
  • 2 burkar Matjessill a 200 gr
  • 1 rödlök
  • 250 gr Kesella
  • 3 dl Gräddfil
  • Nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • 1,5 dl finhackad gräslök
  • 1 finhackad rödlök
  • Instruktioner

    1. Riv kavringen och finfördela denna i matberedaren. Smält margarinet och blanda det med brödsmulorna. Lägg blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred ut smulorna och platta till med handen till en botten. Låt formen stå i kylen ca 15 minuter. 2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Låt sillen rinna av men spara spadet. Finhacka sillen. Skala och finhacka löken. Blanda sill, lök, Kesella och gräddfil. Smaka av med peppar och sillspad. Krama ur gelantinet och smält det på svag värme i en kastrull. Rör ner det i sillsmeten. Häll fyllningen i formen och låt den stå i kylskåp tills den stelnat, tar 2-3 timmar. 3. Finhacka gräslök och rödlök och strö över tårtan. Tag bort kanten på formen och lägg upp tårtan på srveringsfat. 4. Avnjut.....

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben