Moster Milreds Matjestårta

Serverar: 6-10 portioner

Moster har här lyckats som allra bäst. Det kan du också. Om du serverar tårtan på en buffé räcker den till 10 portioner.

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 100 g smält smör
  • 2 burkar à 200 g Abba Mästarmatjes, i tärningar
  • 6 gelatinblad
  • 1 dl sillspad
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl kokt potatis, tärnad
  • 1 st rödlök, hackad
  • ½ knippe gräslök, hackad
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • Instruktioner

    1. Mixa bröd och smör och tryck ut brödblandningen i en form med löstagbar kant. Låt stå kallt i 30 minuter.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter och smält dem sedan på svag värme i en kastrull.
    3. Blanda sillspad, crème fraiche och gräddfil och rör sedan ner gelatinet och övriga ingredienser.
    4. Smaka av med salt och peppar.
    5. Häll blandningen i formen och låt stå kallt över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben