Laxtårta

Serverar: 4-6 portioner

Otroligt god

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g kavring
  • 4 st gelatinblad
  • 400 g kallrökt lax
  • 1 knippe gräslök
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl gräddfil
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • Dekoration
  • Kallrökt lax
  • Rödlök
  • Dillkvistar
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet. Skär kavringen i mindre bitar och lägg i en mixer eller matberedare tillsammans med det smälta matfettet. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diamater).
    2. Lägg gelatinbladen i vatten ca 10 minuter.
    3. Skär laxen i mindre bitar (det är dessa bitar som ska ligga i tårtan). Hacka gräslöken.
    4. Krama ur de smälta gelatinbladen och smält dem sakta i en kastrull på svag värme. Låt svalna men ej stelna.
    5. Vispa grädden hårt. Blanda grädden med gräddfil, lax, gräslök, svartpeppar och pepparrotsvispen. Rör ner gelatinet och häll smeten över kavringsbotten.
    6. Ställ tårtan att stelna (i kylen), minst 1 timme men gärna över natten. Dekorera tårtan precis innan servering.

    Liknande recept

    4 h 30 min
    2-10

    Kommentarer (1)

    heididiane 30 juni 2011

    Gjorde denna laxtårta och den blev jättegod och väldigt populär bland mina gäster, dock drar jag ner på betyget eftersom den blev väldigt lös i konsistensen och det var precis den höll ihop, kanske var det jag som gjorde nåt fel men följde receptet....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben