laxtårta

Serverar: 2-10 portioner

Tid: 4 timmar 30 minuter

Väldigt enkelt recept. Hittade det år 2000 på en okänd sida. Väldigt god och serveras som tilltugg, eller som nattamat.

Ingredienser

  • 200 gr kavring
  • 25 gr smör
  • 3 blad gelantin
  • 400 gr räkor skalade
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 dl finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk hummerfon
  • 1 krm vitpeppar
  • 5-6 skivor rökt lax, ca 150 gr
  • Instruktioner

    Kör kavring och smält smör i mixer. Platta ut massan i en form 20 cm i diameter. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Kör räkorna hastigt i mixern. Blanda cremefraiche,dill, lök, citron och fond i en skål och tillsätt räkhacket. Smält gelantinet och rör ned det i blandningen och häll smeten på kavringen. Låt tårtan stelna 3-4 tim i kylen. Dekorera tårtan med laxen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben