Enkelt och gott. Perfekt på buffébordet eller för oss som inte gillar sill.
Ingredienser
18 skivor kavring
3 dl kesella
150 g rökt lax
2 avokado
300 g kräftstjärtar i lake
5 kokta ägg
Dill
Saften av en ½ citron
Örtsalt
Instruktioner
Klipp av kanterna på brödet och lägg ut 1/3 på en bricka.
Fyllning 1:
Mosa avokado och blanda med citronsaften. Rör i 1 dl av kesellan och bred ut över brödet. Lägg ytterligare ett lager med bröd ovanpå.
Fyllning 2:
Blanda 3 hackade kokta ägg med 3/4 av kräftstjärtarna och nästan all dill. Spara några kvistar till garneringen. Rör i 1 dl kesella och krydda med örtsalt. Bred ut och avsluta med de sista skivorna bröd ovanpå.
Bred ut resten av kesellan ovanpå och garnera med 2 skivade ägg, lax och resten av kräftorna och dillen.