Laxtårta

Serverar: 6 portioner

Låter gott så detta ska testas.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg laxfilé med skinnet kvar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 tsk peppar
  • 8 dl crème fraiche
  • 1/2 dl grovsalt
  • Instruktioner

    1. Strö grovsalt i en ugnssäker form och lägg i laxfilén med skinnsidan på saltet. Salta fisken och krydda med citronpeppar och peppar.
    2. Sätt ugnen på 150°C. Sätt formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter. Vispa crème fraiche fluffigt och tjockt.
    3. Ta ut fisken och låt svalna i ca 10 minuter. Lägg crème fraichen på laxen och ställ sedan tillbaka i ugnen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter.
    4. Garnera med valfritt tillbehör enligt nedan och servera nykokt potatis och en grönsallad till fisken.
    5. Förslag till olika garneringar: Jordgubbar Färska örter såsom Rachad Eller annan färsk örtkrydda
    6. Vattenkrasse Dill Citron, Lime Röd fiskrom

    Liknande recept

    4 h 30 min
    2-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben