Laxtårta
Serverar:
6 portioner
Låter gott så detta ska testas.
Ingredienser
1 1/2 kg laxfilé med skinnet kvar
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
1 tsk peppar
8 dl crème fraiche
1/2 dl grovsalt
Instruktioner
Strö grovsalt i en ugnssäker form och lägg i laxfilén med skinnsidan på saltet. Salta fisken och krydda med citronpeppar och peppar.
Sätt ugnen på 150°C. Sätt formen i mitten av ugnen och tillaga ca 20 minuter. Vispa crème fraiche fluffigt och tjockt.
Ta ut fisken och låt svalna i ca 10 minuter. Lägg crème fraichen på laxen och ställ sedan tillbaka i ugnen. Tillaga ytterligare ca 15 minuter.
Garnera med valfritt tillbehör enligt nedan och servera nykokt potatis och en grönsallad till fisken.
Förslag till olika garneringar: Jordgubbar Färska örter såsom Rachad Eller annan färsk örtkrydda
Vattenkrasse Dill Citron, Lime Röd fiskrom
Liknande recept
Krämig laxtårta
5
8-10
1
Laxtårta med löjrom och räkor
4.6
10
2
Laxtårta
45 min
8
Lyxig laxtårta
2 h
8-10
Laxtårta med löjrom och kräftstjärtar
5
10-12
1
Laxtårta
4
4-6
1
laxtårta
4 h 30 min
2-10
Laxtårta
3 h
8
Laxtårta med löjrom
6-10
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!