Laxtårta med löjrom

Serverar: 6-10 portioner

Sommarens favorit, tårtan räcker till ca 6-10 personer. Bör stå kallt i minst 6 timmar innan den ska serveras. Naturligtvis går det bra med rödstenbitsrom också.

Ingredienser

  • 150 g kavring
  • 75 g smör
  • 5 gelantinblad
  • 200 g kallrökt lax
  • 4 msk hackad gräslök
  • 500 g naturell keso
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 burkar löjrom, ca 150 g
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och kör kavringen till småsmulor i matberedare, häll i det smälta smöret och blanda. Tippa ut blandningen i en pajform med löstagbar kant.
    2. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
    3. Kör lax och gräslök i matberedaren. Tillsätt keso crème fraiche och vitpeppar.
    4. Smält gelantinbladen i en kastrull med en matsked vatten, svag värme. Blanda sedan gelantinvätskan med laxröran och tippa ner i pajformen.
    5. Ställ kallt i minst 6 timmar.
    6. Bred ut löjromen ovanpå laxtårtan strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    heanea 23 juni 2008

    OBS! Laxen kan vara olika salt, jag använde då turkisk -youghurt som sås för att få ner den salta smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben