Matkinas Havreklibullar

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

Goda som mellanmål , eller varför inte till frukost...

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 6 dl mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • 50 gr jäst
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetekli
  • ca 11 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Lägg havregrynen i 3 dl av mjölken och sväll i 1 timme. Häll det flytande margarinet i resten av mjölken. Tillsätt jäst, socker och salt. Rör ner havregryn, vetekli och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Jäs 40 minuter. Baka ut till bullar och lägg på plåtar. Jäs 30 minuter. Baka i 225 graders ugn i ca 10-12 minuter. Lycka till!

    Liknande recept

    3.7
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (2)

    Lindanemon 24 mars 2008

    Liten fråga... Varför heter de kesobullar, ska det inte vara keso i dem?

    essim 17 februari 2009

    Jättefina bullar, lätta att baka så dom kommar att bakas fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben