Maya´s Kassler paj

Serverar: 4-5 portioner

En snabb och enkel paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 75 gr margarin
  • 2,5-3 dl vetemjöl
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 400 gr Kassler
  • 150 gr fetaost
  • 1 stor tomat
  • 1 burk champinjoner
  • 1-2 msk potatismjöl
  • 100 gr riven ost
  • 2 nypor basilika
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200-225 grader Mät upp 2,5 dl mjöl i en bunke, lägg i margarinet och smula sönder det med fingertopparna, slå i kesella och arbeta degen smidig, tillsätt vattnet. Tillsätt lite mer mjöl om degen är ”klistrig” När degen känns smidig, tryck ut den i en paj form. Nagga den med en gaffel. Skär kassler, fetaost och tomater i tärningar och lägg i pajformen, dofta över med lite potatismjöl. Lägg på champinjonerna och den rivna osten. Strö till sist över några nypor basilika. Grädda 15-20 minuter, pajen ska ha fin färg och osten smält. Servera med en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben