Medelhavsinspirerad smörgåstårta

Serverar: 10 portioner

Helt klart en annorlunda smörgåstårta. Här trängs Italiens godaste råvaror: basilika, vitlök, oliver, parmaskinka ...

Ingredienser

  • 1 runt lantbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Fyllning 1
  • 500 g Keso
  • 1 burk grillade paprikor, 200 g
  • ½ ask rucola, ca 40 g
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning 2
  • 2 paket philadelphiaost á 200 g
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl hackade oliver
  • 2 dl hackade soltorkade tomater
  • 150 g parmaskinka
  • Garnering
  • Exempelvis. rucolasallad, oliver, soltorkade tomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär brödet i 3 stora runda skivor, som när man skär en tårtbotten. Pensla brödskivorna med lite olja och gnid in med en halv vitlöksklyfta. Rosta i ugnen i ca 5 minuter tills de fått fin färg.
    3. Mixa keso och grillad paprika till fyllning 1 och smaka av med salt och peppar. Bred fyllningen på det understa brödet och fördela rucolan över. Lägg på nästa bröd.
    4. Mixa philadelphiaost och basilika till fyllning 2 och bred hälften av den på det andra brödet. Fördela oliver och soltorkade tomater över.
    5. Lägg på det tredje brödet och bred resten av fyllning 2 över hela tårtan så att du kan "klistra" fast parmaskinka på tårtan.
    6. Garnera med exempelvis rucola, oliver och soltorkade tomater.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben