Medelhavspanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Smakar sommar

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mild Ajvar relish (en paprikaröra som finns på burk)
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl grekisk matyoughurt
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 1 dl soltorkade tomater i olja , strimlade
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    Finhacka lök och vitlök och fräs snabbt utan att det får färg. Häll på vatten och ajvar relish smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop ett par minuter. Rör i youghurten och låt allt sjuda på svag värme. Skär kasslern i strimlor. Fräs på hög värme till fin färg. Lägg över den i pannan med såsen. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Garnera med tomatstrimlorna, eventuellt färsk timjan. Servera med pressad potatis och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben