Medelhavspanna med räkor

Serverar: 2 portioner

Mycke grönsaker i maten piggar upp

Ingredienser

  • 250 g oskalade räkor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 liten grön paprika
  • 1 liten röd paprika
  • 150 g zucchini
  • 1 dl tärnad palsternacka
  • 3 tomater
  • 1 liter vatten
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkor och ställ åt sidan. Skala, hacka och fräs löken utan att den tar färg, tillsammans med vitlök i olivoljan. Skölj och strimla paprikorna, skär zucchinin i bitar och lägg tillsammans med palsternackan i grytan. Låt fräsa några minuter.
    2. Koka upp en gryta med vatten. Doppa tomaterna. Ta upp den, skala och kärna ur. Släng skal och kärnor, hacka tomatköttet. Häll det i grytan tillsammans med vattnet och buljongtärning. Tillsätt citronsaften och kryddor. Låt allt puttra under lock cirka tio minuter. Rör då och då. Blanda i räkorna och hette upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben