Melkers Club Sandwich

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Min favoritsandwich som innehåller de godaste ingredienserna.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 ½ msk olivolja
  • 8 skivor bacon
  • 4 skivor franskt bondbröd
  • ½ tomat
  • ½ advokado
  • 10 skivor gurka
  • 2 salladsblad
  • ½ lök
  • ½ tsk chiliflakes
  • Salt
  • Peppar
  • Chilimajonnäs
  • 1 ½ msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • ½ röd chili, finhackad eller 2 msk chilipulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll i hälften av olivoljan i en stekpanna och stek kycklingen i cirka två minuter på varje sida. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Lägg sedan kycklingen i en form och sätt i ugnen cirka 10 minuter. Stäng av ugnen och låt kycklingen stå kvar för att hålla den varm. Stek bacon krispigt i stekpannan. Skär upp gurka, tomat, advokado och lök. Blanda samtliga ingredienser till chilimajonäsen i en skål. Häll i det resterande av oljan i stekpannan och stek brödet gyllenbrunt på båda sidorna. Skär kycklingen i skivor.
    2. Lägg ut en stor bit plastfolie/smörpapper på en tallrik. Placera en brödskiva på tallriken. Bred ut chilimajonäsen på brödet och varva med samtliga ingredienser. Avsluta med en brödskiva. Linda in mackan i plastfolien/smörpapper. Redo att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben