Heta köttbullar med nordafrikansk kryddning med inspiration från Merguezkorven.
Jag brukar använda blandfärs med gott resultat och vill jag minska på disken gör jag bollarna lite mindre och steker färdigt i stekpannan.
Ingredienser
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
1 tsk kajennpeppar
1 kg lammfärs
225 g kycklingfärs
4 vitlöksklyftor
2 tsk harissa
2 tsk salt
1,5 msk hackad persilja
1 msk hackad mynta
1,25 dl olivolja
Instruktioner
- Rosta spiskummin, oriander och kajennpeppar i en liten stekpanna tills dofterna stiger, ca 30 sekunder. Dra stekpannan från värmen och låt svalna.
- Blanda de rostade kryddorna med lamm- och kycklingfärs, pressad vitlök, harissa, salt, persilja och mynta.
- Täck och låt vila svalt i 1 timme så att smakerna hinner gifta sig.
Värm ugnen till 175 grader.
Rulla golfbollsstora köttbullar, det bör räcka till ca 24 stycken.
Stek bullarna i olja i en stekpanna så de blir brynta runtom.
Lägg över bullarna i ett ugnsfat och låt dem gå färdigt i ugnen ca 10 minuter.
- Servera gärna med nordafrikansk potatissallad och en tomatsås eller raita.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Det här var jätte gott. Kommer garanterat att göra igen.
det var jätte gott jag är från marocko så jag vet hur det smakar