Nordafrikansk potatissallad

Serverar: 4 portioner

Kryddig potatissallad.

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk finriven färsk ingefära
  • ½ tsk gurkmeja
  • ½ tsk mald koriander
  • ½ tsk mald spiskummin
  • 1 tsk harissa
  • 100 g körbärstomater
  • 1 knippa persilja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka. Rör samman olja, ingefära och kryddor. Häll blandningen över den nykokta potatisen och vänd runt så att all potatis täcks av kryddorna. Halvera tomaterna och hacka persiljan grovt. Blanda ner tomater och persilja i potatisen och smaka av med salt och peppar.
    2. Servera Merguezbollar eller Merguezkorv till potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    crazycavylady 25 juni 2009

    Smaskens

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben