Messmörskakor

Serverar: 12 portioner

En liten messmörskaka Som gräddas gyllengul Är underbar att smaka Till Kalle Ankas jul

Ingredienser

  • Messmörskakor
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl brun farinsocker
  • 1 dl kokos
  • 30 g Fjällbrynt Messmör
  • 125 g Svenskt smör
  • Tillbehör
  • 1 l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, farinsocker och kokos. Rör ned messmör och smör. Dela degen på mitten och rulla. Tryck ut 6 st platta kakor av varje del. Grädda i 175°C, 10–15 minuter. Låt kakorna svalna.
    2. Tillbehör: Kula upp glassen. Krossa kakorna grovt. Varva glass, kakkross och ringla messmör i en coupe, glas eller skål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben