Messmörskaka med hjortronmylta

Serverar: 8-10 portioner

Saftig kaka med sötsalt smak av messmör. Serveras med hjortronmylta. Annorlunda, nytänkande och gott!

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl messmör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl, 180g
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm mald ingefära
  • 2 krm salt
  • Hjortronmylta
  • Hjortron
  • Socker
  • Servering
  • Lätt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda hjortron och socker, smaka av hur söt du vill ha sylten. Var försiktig så att inte hjortronen går sönder.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Smält smöret och blanda med mjölk och messmör. Vispa ägg och socker fluffigt. Vispa in mjölkblandningen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mald ingefära och salt,
    4. Sikta ner blandningen i smeten. Vänd ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1½ liter.
    5. Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 minuter innan den stjälps upp och får svalna.
    6. Servera kakan med hjortronmylta och lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben