Rulltårtsbakelse

Serverar: 8 portioner

En klassiker.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Smörkräm
  • 1 msk kaffe, jättestarkt och inte hett
  • 100 gr smör
  • 1 st äggula
  • 1 msk Fazer Ögon Cacao
  • 2 msk hackad mandel (kan uteslutas)
  • 1 dl florsocker
  • Vit chokladgelé
  • 1 st gelatinblad
  • 80 g Fazer Ögon Vit Choklad
  • 1 dl mjölk
  • 20 g smör
  • Serveras med hjortronsylt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker och tillsätt därefter de torra ingredienserna till tårtbottnen.
    2. Bred ut smeten på ett smörpapper och grädda i 3–5 minuter i 250 grader. Rör sammandet rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och bred ut smörkrämen på den färdiggräddade, avsvalnade bottnen (ta bort smörpappret). Rulla samman och ställ kallt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka Fazer Ögon Vit Choklad och smält i vattenbad till ca 50 grader. Koka upp mjölken och häll den över chokladen och rör runt till en jämn fin smet. Rör i smöret. Smält gelatinbladen på svag värme (krama ur vattnet ordentligt först). Häll gelatinet i chokladsmeten och rör om noga. Plasta över bunken och ställ kallt. Före servering: Skär rulltårtan i ca 8 cm höga bitar och ställ på tallrikar till var och en. Bred ut ett fint rikligt lager med chokladgelén över rulltårtan. Servera med varm hjortronmylta eller sylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben