Rulltårtsbakelser

Serverar: 8-10 portioner

En vanlig rulltårta förvandlar du snabbt och lätt till festliga små bakelser för kaffebordet. Fyll rulltårtan med färsk frukt och slösa med grädde och bär ovanpå de runda läckerheterna!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Strösocker till bakpappret
  • 2 dl tjock grädde
  • 2 dl bär, t.ex. hallon och blåbär
  • Fyllning
  • 1 banan
  • 1 äpple
  • 1 dl röda bär, t.ex. hallon
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala bananen och lägg den i en matberedare. Skala äpplet, dela det i fyra klyftor och skär bort kärnhuset. Lägg äppelklyftorna i matberedaren tillsammans med hallon och socker och kör till en grynig massa.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver och rör tills smeten är jämn och klimpfri.
    3. Klä en långpanna med bakpapper, häll i äggsmeten och bred ut den så att den blir 25x30 cm och jämn i kanterna. Grädda i 225 grader, ca 6 minuter, eller tills kakan fått fin färg och är gräddad även i mitten.
    4. Strö ett tunt lager socker på ett bakpapper och stjälp upp kakan ovanpå. Dra av det papper som kakan bakades på och bred genast ut fyllningen över hela ytan. Rulla från långsidan ihop en tät rulle och låt svalna i bakpappret.
    5. Skär rulltårtan i 8-10 bitar och lägg dem med snittytan upp på ett tårtfat. Vispa grädden tjock, lägg en klick på varje tårtbit och strö bär övere.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben