Mycket god variant av den gamla rulltårtan!
Kändes lite märkligt med den knapriga passionsfrukten, men annars god!
Jag hoppade över dekorationen och åt den som en vanlig rulltårta.
Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 förpackning Kesella vanilj, 250 g
2 passionsfrukter
Dekoration
1 burk aprikoshalvor, ca 400 g
1 ½ dl grädde, vispad
Instruktioner
Sätt ugnen på 250°c.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner blandningen i smeten. Rör till en jämn smet.
Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Om papperet inte släpper, pensla det med lite kallt vatten först.
Låt kakan svalna. Bred sedan på kesellan. Skrapa fruktköttet ur passionsfrukten och fördela det på fyllningen.
Rulla ihop kakan från långsidan och lägg den kallt.
Vispa grädden till fyllningen och låt aprikoserna rinna av på hushållspapper.
Skär rulltårtan i lagom stora bitar, så tjocka ni vill ha dem. Ställ dem på högkant och lägg en aprikoshalva på varje. Spritsa grädde runt om.