Rulltårtsbakelse Tiramisù

Serverar: 10 portioner

Detta är en snabbvariant av den populära italienska desserten Tiramisù. Smaken är i stort sett densamma men bakelsen går mycket snabbare att göra.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl + 1 msk strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 + 1 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl kallt starkt kaffe
  • Fyllning
  • 200 g mascarponeost
  • 2 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk amaretto
  • 2 msk vispgrädde
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Ca 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och 1½ dl socker vitt och pösigt.
    2. Blanda mjöl, 2 msk kakao och bakpulver och rör sedan ner det i äggsmeten. Häll till sist i kaffet.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna/ugnsform med höga kanter och häll i smeten.
    4. Grädda kakan 5-6 minuter. Blanda 1 msk kakao och 1 msk strösocker.
    5. Lägg ett bakplåtspapper på en tom yta och strö över kakao- och sockerblandningen.
    6. Stjälp upp kakan på papperet och dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på. Låt kakan svalna helt. Täck kakan med formen så att den inte torkar.
    7. Rör samman mascarpone, florsocker, vaniljsocker och amaretto. Blanda ner grädde och rör tills du får en krämig konsistens.
    8. Bred ut krämen över kakan och rulla från långsidan. Lägg den med skarven nedåt. Skär rullen i 10 bitar. Servera med en klick vispad grädde. Pudra gärna över lite kakao.
    9. Om du inte gillar kaffesmaken kan du byta ut kaffet mot ½ dl färskpressad apelsinsaft. Du kan även byta ut mascarponeosten mot philadelphiaost och amaretton mot en frisk citruslikör.

    Liknande recept

    1 h 12 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben