Rulltårtsbakelse

Serverar: 20-24 portioner

Tid: 20 minuter

En god liten skapelse som passar vid alla tillfällen!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Färska, frysta bär eller valfri sylt
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet.
    3. Bred ut smeten över bakplåtspappret och fördela smeten jämnt. Grädda mitt i ugnen ca. 4½ minut på 230 grader.
    4. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på och smeta på egengjord eller köpt sylt. Rulla ihop från ena långsidan. Förvara svalt.
    5. Vid serving skär rulltårtan i ca. 3 cm stora bitar och garnera med grädde ( t. ex smaksatt med blåbär och lite florsocker) och färska bär eller mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben